Suosi turkittomia vaateliikkeitä!

 

Kuluttajana sinulla on valta vaikuttaa siihen, minkälaisia tuotteita markkinoilla pidetään. Fur Free Retailer -merkintäjärjestelmän avulla voit helposti valita ostospaikaksesi liikkeen, joka noudattaa arvojasi.

Fur Free Retailer on kansainvälinen merkintäjärjestelmä, johon sitoutuneet jälleenmyyjät eivät pidä valikoimissaan aitoja turkiksia tai turkissomisteisia tuotteita. Järjestelmä on tullut käyttöön 28.9.2006.

Sitoutumalla Fur Free Retailer- järjestelmään liikkeet osoittavat kuluttajille, että ne konkreettisesti huomioivat asiakkaidensa arvomaailman. Pyri suosimaan näitä vaateliikkeitä ja kerro liikkeille miksi asioit tai jätät asioimatta niissä. Pyydä myös järjestelmän ulkopuolella olevia liikkeitä sitoutumaan turkittomaan merkintäjärjestelmään. Yritykset kuuntelevat asiakkaitaan, joten jokaisen kuluttajan antama palaute on tärkeää. Järjestelmä ei sisällä nahkaa, villavuotaa tai tekoturkiksia, joten niitä saattaa olla liikkeen valikoimissa sitoutumisen jälkeenkin.

Fur Free Retailer -merkintä sekä helpottaa kuluttajien mahdollisuuksia valita ostospaikoikseen omiin arvoihinsa sopivat vaateliikkeet että tukee turkittomaan politiikkaan sitoutuneita vaateliikkeitä. Eläinsuojelujärjestöt ympäri maailman ovat edistämässä järjestelmän käyttöönottoa. Järjestelmän tukena toimii kansainvälinen johtavien eläinsuojelujärjestön liitto Fur Free Alliance. Suomessa merkintää edistää Eläinsuojeluliitto Animalia.

Lisätietoja saat osoitteesta animalia@animalia.fi.

For The Look That Lives